Raffaello dort

8:23

Je tomu už pár dní zpět, co jsem pekla tento dort. Ema slavila narozeniny, já miluju kokos, ona taky, já měla chuť na dort, ona se ráda dělí o jídlo, tenhle dort už jsem jednou pekla a měl obrovský úspěch, tak proč to všechno nespojit dohromady a prostě si neudělat hezký den, že jo? Ovšem pozor, jak poměrně často s oblibou říkám: "Swedish ingredients suck" (hlavně když přijde na pečení), tak ne jinak tomu bylo i tentokrát. Ta jejich mouka je prostě divná a výsledek korpusu byl naprosto fatální, zkrátka tahle to vypadat nemá, takže pokud to budete zkoušet, tak se nedivte, že budete mít jinačí a hezký výsledek! Ovšem důležité je, že dort měl i přesto všechno fenomenální úspěch a věřte mi, že pokud ho ochutnáte, tak si ho ihned zamilujete!


Budete potřebovat:
Korpus
  • 6 bílků 
  • špetka soli
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 150 g mandlové moučky (jemně pomletých mandlí)
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 160 g smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g strouhaného kokosu
+
  • kokosové lupínky
  • opražené mandlové lupínky
  • ovoce
1. Na pečicí papír si narýsujeme tři kružnice o průměru 20 cm. Papíry položíme na plechy.  Bílky ušleháme se solí na pevný sníh, postupně po lžících do něj zašleháme krupicový cukr a na závěr bramborový škrob. Vařečkou opatrně zamícháme do sněhu mandlovou moučku. Sníh rozdělíme na tři části a každou rozetřeme na připravené kruhy na pečicím papíru. Pečeme všechny tři naráz 1¼ hodiny v troubě vyhřáté na 150°C. Po upečení necháme úplně vychladnout.

2. Mascarpone vyšleháme spolu s cukrem, přilijeme k němu smetanu a šleháme, dokud krém nezhoustne, ale nesmí se přešlehat, aby se nesrazil. Před koncem šlehání přidáme kokos.

3. První plát položíme na servírovací talíř nebo podnos, potřeme jej ⅓ krému, přikryjeme druhým plátem, potřeme druhou třetinou krému, na který položíme poslední plát a potřeme poslední částí krému.

4. Dort ozdobíme mandlovými a kokosovými lupínky, ovocem či kuličkou Raffaello. Čerstvě připravený dort je velice křehký a upřímně vám doporučuji vyčkat celou noc, či den, kdy se korpus nasákne krémem a dort je ještě lepší!


Zkrátka věřte, že jakmile jednou ochutnáte, ihned se zamilujete! :)

You Might Also Like

13 komentářů

  1. Oh, this looks so yummy dear! Thanks for the recipe! xx
    Vesna - Home Chic Club

    OdpovědětVymazat
  2. Raffaelo som už tak dlho nejedla :O ... ten koláč musí byť určite tiež úžasný :) a podaril sa ti krásne

    OdpovědětVymazat
  3. Teda Domčo, ten vypadá skvěle! Hned bych si dala ♥
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  4. Domčo, ty mě chceš zabít!:D my doma sežrali poslední čokoládu a musíme přestat chodit kolem regálu s kokinama v obchodech aby jsme se za několik měsíců vlezli do plavek:D Takže koukat pak na takové dobroty jako je ten dort mě nutí běžet do obchodu a nějakou prasárnu si koupit:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to se moc omlouvám! :( Ale jinak to mám úplně podobně :D

      Vymazat
  5. Mňam hneď by som si dala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten vypadá úžasně! A to ovocné ozdobení nahoře - nechceš mi poslat do Česka expres? :-P <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, on to zase do Česka takový expres není :(

      Vymazat
  7. Vyzerá vážne dobre!
    Len tá kombinácia trička na ramienka a snehu v pozadí ma dosť desí :D

    OdpovědětVymazat
  8. Vyzerá skvelo, určite aj skvelo chutil. Už som videla niekoľko receptov, tak ho chcem čoskoro určite skúsiť upiecť:)
    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  9. No tak ten vypadá božsky! Určitě si recept zakládám.

    OdpovědětVymazat

Počet zobrazení stránky