Čoko nutellový dort s jahodami

8:43

Pekla jsem ho, když měla Arianna narozeniny, když jsem měla ve Švédsku rodinnou návštěvu a když měl brácha oslavu narozenin. A pokaždé měl neskutečný úspěch. Ačkoliv se to možná nezdá - není hutný, je lehký, jednoduchý a opravdu vynikající. Věřte, že s tímhle kouskem určitě zabodujete a budete za hvězdu! :)


Budete potřebovat:
Korpus
  • 280 g změklého másla
  • 230 g krupicového cukru
  • 3 vejce
  • 280 g hladké mouky
  • 60 g kakaového prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 200 ml kysané smetany
Krém z nutelly
  • 200 g mascarpone
  • 250 - 300 g nutelly
  • 100 g hořké čokolády
Smetanový krém
  • 300 g smetany na šlehání
  • 50 g mascarpone
  • 1 lžíce moučkového cukru
Na ozdobu
  • 450 g jahod
  • lístky bazalky či máty
1. Dna dvou dortových forem vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme kakaovým práškem. Mouku prosejeme s kakaem, sodou, práškem do pečiva a solí. Máslo utřeme s cukrem do nadýchané světlé pěny, následně do ní vetřeme jedno po druhém vejce. Na závěr přidáváme, za stálého míchání, na střídačku po lžících kysanou smetanu a suché suroviny. Vznikne husté těsto. To rozdělíme na poloviny a každou rozetřeme rovnoměrně do připravených dortových forem. Na povrchu uhladíme a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Po upečení necháme vychladnout ve formách na roštu. 

2. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, dobře ji rozmícháme a necháme lehce prochladnout. Mascarpone vyšleháme spolu s nutellou na hladký krém, po lžících do něj zašleháme čokoládu. Krém dáme na chvilku vychladit do ledničky.

3. Mascarpone spolu se smetanou a cukrem vyšleháme do krému. Během šlehání postupně zvyšujeme rychlost. Ale opatrně, ať krém nepřešleháte a nesrazí se.

4. Jahody opláchneme, polovinu zbavíme stopek a všechny překrojíme na půlky. Pět lístků bazalky nasekáme na jemno. Na dortový podnos položíme jeden dortový korpus, potřeme jej polovinou nutellového krému, polovinou smetanového krému a na něj poklademe jahody bez stopek a posypeme nasekanou bazalkou. Přikryjeme druhým korpusem a celý postup opakujeme. Nahoře nazdobíme jahodami se stopkami a celými lístky bazalky.


Bon Appétit

You Might Also Like

12 komentářů

  1. Bože, tak ten vypadá úžasně!!! Akorát jsem přišla z běhání, takže na něj mám chuť dvojnásobnou :DD

    OdpovědětVymazat
  2. mňaaaaaaaaaaaaaam, tak toto je iná pecka. woow :) ta musí byť parádna

    OdpovědětVymazat
  3. všetko čo nemôžem jesť na jednom mieste D: aaaach vyzerá to dokonalo !!!!
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  4. ach ach, to je mňamka! vyzerá úplne dokonalé! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  5. Ten vypadá úžasně, připomíná mi to jahody v čokoládě :) mě to skoro nutí se pokusit to upéct :D

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá luxusně, budu ho muset vyzkoušet! :) Já naprosto miluju nutellovou bábovku, určitě někdy zkus!

    Karolína & Maličkosti ze života

    OdpovědětVymazat
  7. Mňaaaam tak ten je teda určite skvelý musia si oblizať všetky prsty kto ho vyskúša si šikulka:))

    OdpovědětVymazat
  8. Do takového čokoládového luxusu bych se tedy zakousla :)

    OdpovědětVymazat
  9. teraz som dostala chuť na jahody a čokoládu! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Nutelu milujem! Určite ho vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat

Počet zobrazení stránky